pepatah pujangga

Kebahagiaan itu diibaratkan seperti sebatang pohon yang rendang, tempat tumbuhnya adalah jiwa dan perasaan kemanusiaan, ketakwaan kepada Allah adalah merupakan air, udara dan cahaya yang membantu pertumbuhannya..

Yusuf al-Qardawi

Wednesday, July 28, 2010

Team KYT 12 yang membahagiakan...


Dek kerana sebuk berprogram,sampai tak sempat nak tulis yang merepek de kerepek kat sini..hehe..bermula dari program di Masjid Ghufran sampai la program Khalifah Youth Training 12 anjuran Khalifah Youth Circle ( aku yg merangkap Asst Director..hehe ).Seronok bekerja bersama sahabat seperjuangan dan juga dapat tambah ilmu pengetahuan hasil dari pengisian dan aktiviti yg berlangsung..Syukur Alhamdulillah kerana proses pembelajaran ini memberi inspirasi dan wacana dalam membentuk diri yg lebih baik..trimas semua..terasa sangat-sangat bila mengingat kembali 3 tanggungjawab kita sebagai manusia a.k.a KHALIFAH iaitu ;

1.Menjadikan diri baik
2.Menjadikan rakan disekeliling menjadi baik
3.Menjadikan alam sekitar bersih,cantik dan menarik..=)

Semoga tanggungjawab ini terus melekat di sanubari dalam mendidik jiwa yang gersang,mengukuhkan jatidiri sebagai hamba Allah dan membuka ruang sinar keBAHAGIAan yang mempersona mata hati..(^^)v

zamlubawi : cantik n comel juga lukisan kat atas tu..hehe..

3 comments:

anakbulan said...

Semoga kita terus menjadi Khalifah di mata Allah. Amiin

p/s: ye.. cantik lukisan tangan anda itu. ;).

azzam el-lubawi said...

haha..terima kaseeh yea kakara moon..hehe..perlu d asah lagi!!!

Eidmalina Ideris said...

oh yeah..really happy to be part of us!

Bahagiaku Bahagiamu Jua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...